Nyttig informasjon

Relaterte tjenester

Artikkelsamling

Card image cap
Informasjon om delbetaling

Her har vi skrevet om mulighetene for betalingsutsettelse og å delbetale over perioder opp til 5 år.

Card image cap
Muligheter for støtte til gravferd og gravstein

Informasjon om ulike støtteordninger du kan ha rett på ved gravferd og kjøp av gravstein. Man kan søke støtte fra Nav, fagforeninger og evt forsikringer.

Card image cap
Unngå rustflekker på gravstein

Mange lykter og lys ruster og setter flekker på gravsteinen. Vi har skrevet litt om problemet og hva man eventuelt kan gjøre med det.

Card image cap
GRAVSTELL SOM TJENESTE

Å plante blomster ved graven til sine kjære er en lang tradisjon i Norge, som i mange andre deler av verden. I denne artikkelen ser vi litt nærmere på gravstell, og gravstell som en tjeneste – et fenomen som blir mer og mer vanlig i hele landet.

Card image cap
Hvorfor ble Gravstein Norge grunnlagt?

Den kompliserte og lite moderniserte kjøpsprosessen ble opplevd som brysom og vi ønsket å gjøre noe med det.

Card image cap
Besøk: Havstein Kirkegård

Havstein Kirkgård ble i 2018 kåret til årets grønne park. Dette er første artikkel i en serie om norske kirkegårder.

Card image cap
Blomster stjeles fra kirkegården

Stangeavisen og VG skrev begge om Bjarne Aasen (75) som opplevde tyveri på graven til sin avdøde kone nå i sommer. Det forekommer tyveri av pyntegjenstander og tilbehør til gravsteiner på en rekke norske kirkegårder, men i dette tilfellet var det blomstene som ble stjålet.

Card image cap
Steinbedplanter pynter graven

Når snøen har smeltet ønsker mange å pynte på sine kjæres grav ved å plante nye blomster. I den sammenheng har Adresseavisen snakket med Odd Hellesmark som driver Munkvoldaunet Gartneri i Trondheim. Hellesmarks råd og tips er gode for alle som ønsker å plante blomster på kirkegården.

Card image cap
Amerikansk gravstein-design

New York City 1. Påskedag dukket det opp en gravstein gravert med Donald J. Trumps navn. Gravsteinen som var utplassert i berømte Central Park og det tok ikke lang tid før flere forbipasserende fikk tatt bilder av gravsteinen som så spredde seg raskt rundt i ulike sosiale nettverk og nettaviser.

Card image cap
Etterlattes navn på gravsteiner

I Danmark har det vært en vekst i antall etterlatte som ønsker å få gravert hilsener til den avdøde på gravsteiner. Stadig flere signerer med eget navn inngravert på den avdødes gravstein, meldte Kristeligt Dagblad 3. august.

Card image cap
Kjendisgravlund

Vår Frelsers Gravlund i Oslo har historisk vært benyttet av velstående og profilerte familier og har på mange måter blitt en kjendisgravgård

Card image cap
Minner i skinnende gull

Det er ikke gull alt som glimrer, men våre minner om noen som har stått oss nær vil alltid være med oss.

Card image cap
Gravstøtter må sikres godt

Hver eneste vår ligger gravstøtter strødd utover kirkegårder i Norge.

Card image cap
Personlige blomsterdekorasjoner

Med noen enkle komponenter og helt uten erfaring med blomsterdekorasjon kan du lage flotte og personlige blomsteroppsatser.

Card image cap
Gravstein i hele Norge!

Vi ønsker å gjøre våre produkter tilgjengelige for alle, uansett hvor i Norge de bor. Derfor er vi glade for å ha mottatt bestillinger fra alle landets fylker.

Card image cap
Hva er egentlig gravstein?

I årtusener har gravstein blitt benyttet av mennesker verden over som minnesmerker for avdøde familiemedlemmer og venner.

Card image cap
Gravsteiner for urnegraver

Det er egne regler for montering av gravstein på urnegraver og det er viktig å være oppmerksomme på det når man bestiller gravstein.

Card image cap
Marmor pebbles i bedet

Det er et kjent problem at blomsterbed kan være vanskelige å holde ryddig. Hvite eller sorte marmor pebbles kan være løsningen.

Card image cap
Hvor mye koster en gravstein?

Det kan være vanskelig å sammenlikne pris på gravstein. Vi har skrevet noen tips for å vite at man får rett pris.

SE VÅRE GRAVSTEINER
500x500