Hvor mye koster en gravstein?

Skrevet at: Espen Vedlog

august 2018

Gravstein_Sparegris

For deg som skal kjøpe gravstein har det vært en positiv pris-utvikling de siste årene. Mye av dette skyldes leverandører på nett som har modernisert og gjort bransjen mer effektiv.

 

Stadig flere aktører viser prisene på nett.
Da Gravstein Norge startet var det nesten ingen andre som presenterte sine gravsteiner med priser på nett eller i katalog. 

 

I dag har stadig flere som selger gravstøtter fulgt etter og man kan i mange tilfeller finne prisene. Likevel er det ofte vanskelig å sammenlikne priser siden mange aktører har store tillegg for ulike valg man tar i bestillingsprosessen.

 

Vi i Gravstein Norge har gjort det så enkelt som mulig og inkludert det aller meste i prisen slik at det aldri blir en overraskelse når faktura kommer etter montering. 

 

Huskeliste for å finne prisen på en gravstein fra andre leverandører
For å hjelpe med sammenlikning har vi skrevet en enkel huskeliste som tar for seg 10 viktige ting å  tenke på om man skal kjøpe gravstein fra andre leverandører.

 

1. Sjekk at helpolering er inkludert på hele steinen - ikke bare foran
Mange aktører tar 3 500 - 5 000 kr. ekstra betalt for helpolering av baksiden og kantene på steinen. Steinen ser mye finere ut og holder skitt og mose borte mye bedre om den er helpolert på alle sider.

 

2. Undersøk om gravering av alle navn og minneord er inkludert i prisen
Enkelte leverandører tar ekstra betalt om det skal være to eller flere navn på steinen ved bestilling. Dette kan medføre en kostnad fra oppunder tusen kroner og oppover per navn og minneord.

Avsatt plass for navnetilføyelser koster som regel ikke noe og må som regel betales når tiden for tilføyelsen kommer.

 

3. Lykter bør være gratis der avbildet på en gravstein-modell
Lykter kan være fine i nisjer på gravsteiner, men har en tendens til å prises høyt av mange. En vanlig lykt kan lett koste fra 2500 til 4500 kr, så husk det ved pris-sammenlikninger.

 

4. Få bekreftet at levering til kirkegård og montering på graven er inkludert i prisen.
Det begynner å bli mer og mer vanlig at levering og montering er inkludert i hele landet. Likevel er det fremdeles aktører som tar ekstra betalt for transport og montering, så det kan være greit å få bekreftet at dette er inkludert. 

 

5. Sørg for å få den steinsorten dere ønsker inkludert i prisen. 
Det kan ofte koste fra 1500 kr og oppover for å velge en annen steinsort enn den som er presentert som standard. Valg av steinsort kan derfor ofte være med på å dra opp totalen på tilsynelatende gode priser.

 

6. Vær oppmerksomme på totalprisen
Enkelte aktører reklamerer med store rabatter. Det hender jo så klart at det en gang i blant er meget gode tilbud om noen vil kvitte seg med rest-varer, men som regel er det som er for godt til å være sant - nettopp det. 

Selv om en gravstein har 5 000, eller til og med 20 000 kr. i rabatt er den ikke nødvendigvis beste pris i markedet om den var veldig overpriset til å begynne med.

 

7. Operer med totalpris
Be alltid om å få oppgitt totalprisen som kommer til å stå på faktura ved betaling. Slik vil du kunne unngå å bli overrasket av høye tillegg for ulike tjenester. 

 

8. Velg i ditt eget tempo uten press fra selgere
Å velge en gravstein kan være en tung prosess, så det kan ofte være lurt å ta litt tid for å se etter modeller man liker. Ved å prøve komponeringsverktøy kan man selv, i ro og fred, prøve seg frem uten press fra selgere.

 

9. Det er hjelp å få
Hvis det er noe man ikke helt forstår ved en pris eller et produkt så ta gjerne kontakt med oss i Gravstein Norge slik at vi kan veilede etter beste evne. Se eksempler på gravsteiner til oppgitte totalpriser helt uten skjulte kostnader