Hei! For å forbedre din opplevelse på Gravstein-Norge.no samler vi inn informasjon ved hjelp av informasjonskapsler. Disse brukes til anonymisert statistisk analyse, slik at vi kan tilpasse vårt innhold og våre tjenester til dine behov. Ønsker du å tillate bruk av informasjonskapsler? Les mer

Hjelp til å velge gravstein

Hvor stor stein trenger du?

Vi kan lage alle modellene i den størrelsen dere ønsker.

Du se standard størrelse på alle våre modeller presentert til høyre for hver stein på gravstein-sidene våre, men vi kan lage alle modellene i den størrelsen dere ønsker.

Om det er lange navn, eller flere navn som skal tilføyes i etterkant, er det greit å kjøpe en større stein. Om du er usikker på om det er plass til navnene du ønsker på en stein; ta kontakt med oss så skal vi hjelpe deg.

Valg av steinsort

Valg av steinsort må baseres på egen smak og preferanser. Alle steinsortene vi leverer tåler norske forhold. Her kan du se et utvalg av de steinsortene vi tilbyr:

LYS GRÅ GRANITT

PARADISIO

ORION BLÅ

SOLRØD MARMOR

MØRK GRÅ GRANITT

SORT GRANITT

Alle våre modeller kan bestilles i alle steinsorter og er avbildet i de fleste sortene på våre nettsider.

Vær oppmerksom på at stein er et naturlig materiale og at det alltid vil være litt ulike mønstre og fargetoner fra stein til stein.

Valg av skrift for inngravering

Skriften vil bli gravert inn i steinen og fargen blir deretter malt på. Vi har valgt et oversiktlig utvalg av vanlige skrifttyper, men vi kan også benytte andre typer om det er ønskelig. Send gjerne inn en uforpliktende bestilling så kan vi hjelpe med å finne riktig skrifttype når vi lager graveringsskissene.

De vanligste skrift-fargene er: svart, hvit, gull, sølv. Ønsker du andre farger kan vi også bistå med dette.

Hvit og sølv egner seg best til mørke steiner og svart til lyse steiner. Gull kan brukes på de fleste steiner, men er også vanligst på mørke steiner. Gullfargen er i 24 karats bladgull og krever noe mer vedlikehold enn sølv, sort og hvit. Hvor godt gullet holder seg påvirkes blant annet av hvor mye forurensning det er i lufta og værforholdene.

Hvor ofte har du tid til å rengjøre gravsteinen?

Å kjøpe en helpolert gravstein minimerer behovet for vedlikehold, da skitt fra forurensning, fugler og mose ikke fester seg like godt. Også når du velger skrift er det viktig å huske at gull tidligere trenger vedlikehold enn de andre fargene. (Se forrige punkt for mer informasjon om skriftfarge.)

Bedramme er et hjelpemiddel for å holde gravstedet ryddig og pent. Det er lettere å luke ugress, og det reduserer spredningen av nytt ugress inn i bedet. Vi tilbyr bedrammer og bedplater med og uten hull som gjør at du får en flott innramming rundt plantene. Les mer om bedrammer og bedplater på vår tilbehør-side.

Prøv deg frem med vårt interaktive verktøy Komponer Gravstein

For at du skal kunne se omtrent hvordan kombinasjon av gravstein-modell, skrifttype med egen tekst, ornamenter og dekorasjon-gjenstander kommer til å se ut har vi utviklet et interaktivt verktøy vi kaller Komponer Gravstein. Vi håper denne visualiseringen gjør det enklere for deg å finne den riktige gravsteinen, kombinert med riktig skrifttype og farge.

500x500