Besøk: Havstein Kirkegård

Skrevet at: Espen Vedlog

desember 2019

En vakker kirkegård og park på Trondheims vestkantestkant

Om du skal til Trondheim er det verdt å besøke Havstein Kirkegård, på Byåsen, sørvest i Trondheim by.

I 2018 ble kirkegården kåret til «årets grønne park», i en årlig kåring holdt av NAML, Norske anleggsgartnere, miljø- og landskapsentreprenører. Havstein Kirkegård var den 30. parken som vant prisen siden den ble innstiftet i 1989.

Det er særlig to grunner til at nettopp Havstein vant fjorårets pris. I pressemeldingen fra NAML og som gjengitt i Adresseavisen så nevnes det at parken har både høy estetisk og bruksmessig verdi.

Havstein ligger vakkert til i vestkanten av Trondheim, og har en bemerkelsesverdig flott utsikt over byen og Trondheimsfjorden. Parken er fin å besøke både sommer og vinter. Kirkegården består av flere felt, men det er særlig den nordøstlige og nybygde delen som utmerker seg med en pent oppbygd dam, stilfull beplantning, steinbelagte stier og sitteplasser spredt rundt i parken. 

Litt om historien til Havstein

Kirkegården ble innviet i 1854 og ligger rundt Havstein kirke som ble ferdigstilt tre år senere. Flere kjente personer har minnesmerke på Havstein, blant annet motstandsmann Odd Kristian Huseby. I krigen ble kirkegården utvidet av tyskerne for falne soldater. Senere har kirkegården gradvis blitt utvidet og består av rundt 6000 graver. 

Gravstein Norge har levert flere steiner på Havstein kirkegård og våre montører trives godt med å jobbe på denne vakre kirkegården, med hyggelig personal og flotte velstelte omgivelser. 

Dette er starten på en serie om kirkegårder rundt om i Norge. Send oss gjerne tips fra din lokale kirkegård slik at vi kan gi flere vakre kirkegårder i Norge oppmerksomhet her på våre info-sider.


Havstein kirkegård - Gravstein Norge AS