Hvorfor ble Gravstein Norge grunnlagt?

Skrevet at: Espen Vedlog

juli 2018

Gravstein Norge ble etablert for å gjøre gravstein enklere og billigere å kjøpe. Dette for å gjøre den allerede krevende tiden etter en persons bortgang så lite innviklet som mulig. Tre tanker var fundamentet for det som i dag er Gravstein Norge:

- Alt inkludert i en pris. Ingen skjulte kostnader. 
- Redusere utsalgspris på gravstein av høy kvalitet ved å kutte fordyrende mellomledd 
- La kjøperen sitte hjemme å velge stein i ro og mak

Stort rom for moderniseringDet ble vanlig for alle nordmenn å bruke gravstein i begynnelsen av 1900-tallet. Siden den gang har gravsteinenes utforming ikke gjennomgått store endringer, dette er i sterk kontrast til de store endringene i samfunnet forøvrig. Det tradisjonsrike produktet; gravstein, har blitt produsert, håndtert og solgt av en bransje som på mange måter ikke har holdt tritt med samfunnsutviklingen. Fordyrende mellomledd, relativt lite konkurranse og langvarige samarbeid mellom store aktører i markedet har blitt akseptert. Dette kommer nok av at de som kjøper gravstein ofte fremdeles er i en sørgeprosess og stoler på at begravelsesbyråer og steinselgere ikke utnytter sin posisjon. For bransjen har dette vært et hvileskjær.

Hvorfor bestille gravstein på Internett?Ved å presentere gravsteinene på internett er bilder og informasjon om steinene lett tilgjengelig døgnet rundt. Prisene blir holdt lave ettersom at høye leiekostnader forbundet med dyre butikklokaler unngås. Priser som inkluderer både polering, gravering, levering og montering gir deg et komplett bilde av hva det kommer til å koste: én totalpris.

Ved å levere gravsteiner rett fra produsent til kunde elimineres fordyrende mellomledd som for eksempel begravelsesbyråer. Dette reduserer prisen kraftig og gjør det mulig å selge gravstein av høy kvalitet til en rimelig penge.

Moderne teknologi er tatt i bruk for å simulere hvordan gravsteinen vil se ut når den er ferdig inngravert. Vi i Gravstein Norge har utviklet et verktøy som gir deg muligheten til selv å se hvilke kombinasjoner av gravstein modeller, steinsorter og graveringer som passer best. Dette verktøyet kaller vi Komponer Gravstein og det er tilgjengelig for alle våre gravsteinmodeller.

Slik ønsker vi å tilby en oversiktlig kjøpsprosess og gode priser på gravstein av høy kvalitet.