Steinbedplanter pynter graven

Skrevet at: Espen Vedlog

juli 2018

Når snøen har smeltet ønsker mange å pynte på sine kjæres grav ved å plante nye blomster. I den sammenheng har Adresseavisen snakket med Odd Hellesmark som driver Munkvoldaunet Gartneri i Trondheim. Hellesmarks råd og tips er gode for alle som ønsker å plante blomster på kirkegården.

SteinbedplanterHellesmark anbefaler hagepute, stemor og andre steinbedplanter om du ønsker å plante tidlig på våren da de tåler et par netter med nattefrost.Også for planting etter at frosten ikke lengre er et problem er steinbedplanter et godt valg. Steinbedplanter kan blomstre i mange uker og er flerårige, så de vil komme igjen neste vår også. Siden de tåler både kulde og tørke krever denne typen stauder lite stell. Dette kan være fint for de mange som ikke har anledning til å besøke og stelle graven til sine nære så ofte.

HageputerOm det er et problem på din kirkegård at rådyr beiter på og river opp stemor anbefaler Hellesmark hvit hagepute, rosa floks og krypende blåeiner. Disse hageputene vil blomstre i omtrent to måneder. Senere på sommeren kan det suppleres med flere blomster om ønskelig.Tilpass lokalt klima

Det er et stort utvalg blomster du velge i når du skal dekorere foran din kjæres gravstein. Om du ønsker en plante med lite vedlikehold anbefaler vi å høre med gartneren i ditt lokale gartneri da de kjenner det lokale klimaet best.