Personlige blomsterdekorasjoner

Skrevet at: Espen Vedlog

juli 2018

Med noen enkle komponenter og helt uten erfaring med blomsterdekorasjon kan du lage flotte og personlige blomsteroppsatser for å pynte gravene til familie og venner. I denne bloggartikkelen presenterer vi hvordan du på en billig og kreativ måte kan lage formede dekorasjoner.

Det første man må gjøre er å velge hvilken form dekorasjonen skal ha. Hjerter, kors, sirkler og firkanter er vanlige eksempler. Mange har kanskje noen gamle esker liggende på hyller og i skap som kan benyttes, eller så kan man klippe opp litt papp og lage den formen man selv vil. Former i tre og plastikk kan kjøpes fra hagesentre og kan brukes flere ganger. Formene bør være omtrent 5 centimeter dype slik at blomster og annet dekor ikke blåser utover kirkegården. Du kan også lime hyssingtråder i bunnen av esken før du begynner å dekorere slik at du har noe å feste blomstene i.

Når formen er klar kan du dekorere med mose, kongler og blomster, enten fra hagen, marka eller en blomsterbutikk. I blomsterbutikker kan man også få kjøpt små elektriske ”telys” som gir dekorasjonen en varm utstråling uten å medføre noen brannfare.

Blomsteroppsatsen kan legges foran eller støttes opp mot gravsteinen, uavhengig av årstid. Med ulike esker og blomster er det kun fantasien som setter grenser for hvordan blomsteroppsatsen skal se ut. På bildet viser vi en slik dekorasjon som bloggeren Cecilie har laget til sin morfar for å pynte på graven før jul.