Hei! For å forbedre din opplevelse på Gravstein-Norge.no samler vi inn informasjon ved hjelp av informasjonskapsler. Disse brukes til anonymisert statistisk analyse, slik at vi kan tilpasse vårt innhold og våre tjenester til dine behov. Ønsker du å tillate bruk av informasjonskapsler? Les mer

Ofte stilte spørsmål

På denne siden har vi besvart de spørsmålene som kommer opp oftest. Om du ikke finner svar på det du lurer på så kan du kontakte oss her.

Må jeg betale noe ekstra for gravering, levering og montering? Nei. Vi opererer med en totalpris for å gjøre det så enkelt som mulig for deg som kunde. Det vil si at prisen som er oppgitt er alt du skal betale. Polering, gravering, levering og montering er inkludert i prisen. Det er ingen skjulte kostnader når du kjøper gravstein av oss i Gravstein Norge.

Hvordan betaler jeg for steinen? Etter at du har kontrollert teksten og sendt inn en bestilling, vil vi behandle bestillingen og bekrefte den med deg. Du kan velge mellom tre løsninger for betalingen.

Er det mulig å dele opp betalingen? Ja. Selv om vi gjør så godt vi kan for å holde prisene lave er kostnaden ved innkjøp av en gravstein en økonomisk belastning for veldig mange. For at folk skal kunne kjøpe den steinen de liker best er det mulig å søke om enten tre måneders betalingsutsettelse eller å få delt betalingen over 6, 12, 18, 24, 36, eller 60 måneder. Les mer om betalingsutsettelse og delbetaling her.

Hvor mange navn er det plass til? Ved valg av gravstein bør du tenke gjennom hvor mange navn som skal stå på steinen. Det kan være gunstig å velge en større gravstein dersom det er flere lange navn som skal graveres inn. Om du lurer på om navnene blir for lange for en mindre stein, ta kontakt så skal vi gi svar så raskt som mulig.

Hvor lang er leveringstiden på en gravstein? For å kunne tilby lave priser i hele Norge uten at det skal gå ut over kvaliteten opererer vi med litt lengre leveringstid enn en del lokale aktører. Det er imidlertid viktig å huske at det er store variasjoner fra årstid til årstid. Gravsteiner blir sjelden montert i vinterhalvåret, og de fleste steiner blir derfor levert på våren. I sommerhalvåret leveres gravsteinene mellom tre og fire måneder etter at bestillingen er bekreftet.

Hvilken farge skal vi velge på skriften? Det er mulig å velge mellom følgende farger; svart, hvit, gull og sølv. Skriften vil bli gravert inn i steinen og fargen blir deretter malt på. Hvit og sølv egner seg best til mørke steiner og svart til lyse steiner. Gull kan brukes på alle steiner. Dette er en maling med bladgull i og krever noe vedlikehold. Hvor godt gullfargen holder seg påvirkes blant annet av hvor mye forurensning det er i lufta. Se våre gravsteiner for anbefalinger til skriftfarge på hver stein.

Trenger gravsteiner vedlikehold? Forurenset luft, mose og fugleskitt sliter på alle gravsteiner og dette krever vedlikehold. Vi har valgt et sortiment med mange helpolerte steiner for å redusere vedlikeholdet betraktelig. Skitt og mose trekker seg ikke like godt inn i polert stein, så de holder seg pene lengere, samt at de er enklere å vaske.

Hvilket regelverk må jeg forholde meg til? For deg som kjøper gravstein er det ikke så mye å forholde seg til. Våre steiner er tilpasset gjeldende regler i Norge. Monteringen ved de ulike kirkegårdene utføres av fagfolk og etter lokale lover og regler. Lokale forskjeller kan forekomme, og om det er noe spesielt du lurer på, ta kontakt med oss i Gravstein Norge.

Hvor kommer gravsteinene fra? Steintypene er forskjellige over hele verden, og for å tilby et godt utvalg med høy kvalitet har vi steintyper fra Norge, Italia, Spania, India, Tyskland, Afrika og Kina. For øvrige spørsmål ring oss eller send en beskjed på vår kontaktside.

Er lyktene fastmontert til steinen? Ja. Beklageligvis forekommer tyveri også ved kirkegårdene. Vi har derfor valgt å feste lyktene til gravsteinen for å i størst mulig grad unngå dette problemet. (Dette gjelder gravsteiner med tilhørende lykt.)

Selger dere selvvanningskasse? Vi leverer ikke selvvanningskasser. Grunnen til dette er at gravsteinen trenger litt tid til å sette seg etter montering. Hvis man graver bort den komprimerte jorden foran sokkelen så er det økt risiko for at steinen blir skjev kort tid etter montering. Vi forstår at selvanningskasser kan være veldig praktiske og det er mulig å anskaffe slike på et lokalt hagesenter. Vi anbefaler å vente et år etter at gravsteinen ble satt opp med å montre slike. Dere kan så klart rette opp gravsteinen litt etterhvert hvis den skulle begynne å bli skjev.

500x500