Marmor-pebbles i bedet

Skrevet at: Espen Vedlog

juli 2018

Det er et kjent problem at blomsterbed kan være vanskelige å holde ryddig. Hvite eller sorte marmor pebbles kan være løsningen.

Ikke alle har tid, eller mulighet, til å reise til kirkegården for å jevnlig vedlikeholde sine kjæres gravsteder. En bedplate er så klart et godt alternativ for å redusere behovet for vedlikehold, men selv graver med bedplater foran gravsteinen trenger noe vedlikehold. Grus og stein kan ofte være gode alternativer til vanlig jord.

Marmor pebbles er mykt avrundede steiner som kan legges inne i bedet. De er veldig dekorative og skaper en ren, men naturlig pynt foran gravsteinen. Marmoren går også veldig fint mot eventuelle planter du ønsker å plante i bedet.

Hvite pebbles passer godt til mørke gravsteiner, og sorte pebbles passer godt til lyste gravsteiner. For å hindre at det vokser frem ugress i bedet kan det være lurt å legge plastikk under pebbles. Dette holder også marmoren renere. Om du ikke skal ha hull for en plante i bedet, husk likevel å stikk noen små hull nederst i plastikken slik at regnvann renner ut og ikke blir stående i bedet.

Marmor pebbles kan bli kjøpt i de fleste hagesenter. Steinene på bildet i denne artikkelen er laget av Hasselfors Garden.