GRAVSTELL SOM TJENESTE

Skrevet at: Espen Vedlog

juli 2018

Foto: Gravstell365 Norge AS

Foto: Gravstell365 Norge AS

Å plante blomster ved graven til sine kjære er en lang tradisjon i Norge, som i mange andre deler av verden. I denne artikkelen ser vi litt nærmere på gravstell, og gravstell som en tjeneste – et fenomen som blir mer og mer vanlig i hele landet.

Blomster som gravdekorDet at graven ser fin ut er viktig for veldig mange – både for å vise respekt for de som har gått bort, og for å gjøre det lettere å lokke frem de gode minnene man har hatt med sine kjære.

Det finnes mange former for gravdekor, men det aller vanligste er blomster. Flotte blomster gjør ofte den enkelte grav, så vel som hele kirkegården, mer fargerik og livlig. Likevel er det en del utfordringer med nettopp denne formen for dekor. Levende planter trenger vann og de fleste kan ikke overvintre. Det må lukes ugress og stelles jevnt med plantene for at det skal se ryddig og fint ut i bedet.

Foto: Gravstell365 Norge AS

PlantefeltPå de fleste kirkegårder i Norge tillates det et opparbeidet plantefelt i samme bredde som gravminnet og som strekker seg 60cm fra sokkelens bakkant. Et typisk blomsterbed foran en gravstein vil dermed utgjøre 36cm x 50-80cm. Dette er ikke et stort areal, men det krever likevel en del turer innom kirkegården om man ønsker at det skal se fint ut hele året – spesielt rundt høytider hvor mange besøker kirkegårdene.

Et mobilt og travelt samfunnI dagens samfunn hvor det er mindre vanlig enn før at man vokser opp, og blir boende på samme sted hele livet, er det for mange vanskelig å holde gravene man besøker pent beplantet. Mange synes også at det er fint å komme til ferdig pyntede graver når de har mulighet til å ta turen innom for å se til graven og minnes sine kjære.

 

Foto: Gravstell365 Norge AS

Gravstell som en tjenesteEn del selskaper har spesialisert seg på å løse denne problematikken lokalt, mens andre tilbyr gravstell som en tjeneste over hele landet. Et eksempel på en slik aktør er Gravstell365 Norge AS. De tilbyr pakker som inneholder beplantning og stell flere ganger i året.

Spesialtilbud for kunder i Hordaland

A) Gravstell ved levering av gravstein 
Opparbeiding av bed inkludert jord og sesongens planter Pris: Kr 690,- 

B) 20% rabatt første året ved tegning av stelleavtale 
Presenteres på gravstell365 sin hjemmeside. 

www.gravstell365.no 
www.facebook/gravstell365norge.no

Ta gjerne kontakt med Morten hos Gravstell365 Norge AS eller oss i Gravstein Norge AS om dere ønsker å vite mer om spesialtilbudet i Hordaland, gravstell andre steder i landet eller spørsmål om gravstell generelt.

Foto: Gravstell365 Norge AS